sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Viikko 46

Tavoitteena nopeampi 

Marraskuun toinen viikko on pitänyt sisällään hyvää perustreeniä; PK-juoksun lisäksi voima- ja nopeusharjoittelua, liikkuvuutta, lihaskuntoa, VK-juoksua, alimatkaharjoittelua radalla, rivakan pitkän lenkin ja spinning tunnin. Tiistain uimiset jäivät melko lyhyeen, mutta altaassa tuli polskittua ehkä 25min ennen poreallasta ja saunomista. Olen lisännyt peruslenkkeihin hieman vauhtia lisää, mutta aamulenkit tulee tehtyä edelleen melko rauhassa alle 130 sykkeillä 5.30 min/km tuntumassa. Juoksukelit ovat olleet vielä vuodenaikaan nähden hyvät - kaatosateilta, rännältä ja liukkailta teiltä on saaanut pääsääntöisesti välttyä, tai sitten en ole vain antanut niiden lannistaa. Tämän sunnuntaiaamun pitkällä lenkillä oli niin kova tuuli, että metsässä kaatuili puita siitä ohi juostessa. Eilen iltapäivällä tein harjoituksen Mikkelin urheilukentällä juuri ennen pimeän tuloa. Verryttelyn suht reipasta vauhtia 4km, jonka jälkeen radalla 20*200m puolen minuutin palautuksella. Juoksu tuntui tosi helpolta, eikä syke ehtinyt 200m pätkän aikana liiemmin nousta vaikka laskin että keskivauhtini tähtäisi ratakympillä ensi kesänä reilusti alle 38min loppuaikaan, ja Kalevan kisoihin päästään A-luokan tuloksella 38.45. Verryttelin kotiin toiset 4km niin hyvillä fiiliksillä, että olisin voinut tempasta toisen samanlaisen treenin putkeen. Minun urheilullinen tavoite vuodelle 2014 on siis nopeuden lisääminen, ja sitä kautta saavutetut ennätykset 10 000m aina maratoniin asti. Henkisesti sitkeä ja fyysisesti kestävä olen ollut enemmän tai vähemmän aina, mutta perusominaisuuksiltaan melko hidas. Nyt kun olen vielä nuori mimmi, haluan kehittyä myös lyhyemmillä matkoilla (maastojuoksu, ratakymppi, puolimaraton). Maratonin kokeminen on ihan omaa luokkaansa, mutta ehdin juosta niitä vaikka seuraavat 15 vuotta ja senkin jälkeen vielä kehittyä ainakin Triathlonissa ;) 

Kokkola Material Week ja lujitemuovipäivät

Keskiviikko aamuna lähdettiin ajamaan Mikkelistä Kokkolan suuntaan lujitemuovipäiville. Asuin kaksi vuotta sitten Kokkolassa diplomityötä tekemässä luonnonkuitukomposiitteihin liittyen, ja kaikkien mutkien jälkeen kävi niin että biokomposiittien parissa teen tutkimustyötä Mikkelin Ammattikorkeakoulussa. Usein minulta kysytään mitä ovat biokomposiitit, niin kansankielellä ne ovat samaa tavaraa kuin esimerkiksi lasikuituveneet tai hiilikuitusauvat- tai mailat, mutta kuituna on käytetty luonnonkuitua esimerkiksi pellavaa. Pointtina on saada siis "vihreämpiä" komposiittituotteita mailmalle. Kokkolassa kävi selvästi ilmi, että näistä materiaaleista ollaan koko ajan enemmän kiinnostuneita teollisuudessa ja niitä ollaan tutkittu jo pitkään. Tämänkaltaisia asioita miettiessä ja tutkiessa kuluvat minun työpäiväni Patteristonkadulla. 

Kokkolan vierailu oli kaikinpuolin mukava. Näin vanhoja työkavereita, ja tapasin myös uusia ihmisiä. Molempina iltoina osallistuimme tapahtuman järjestäjän tarjoamaan iltatilaisuuteen, missä oli tarjolla hyvää ruokaa ja juomaa. Ehdin myös käydä juoksemassa mun vanhoilla suosikkireiteillä Roskarukalla ja Santahakassa. Kotimatkalla nukahdin autoon, tuli kuitenkin oltua menossa aamusta iltaan. Mikkelissä ehtii aina levätä, mutta Kokkolassa ei :)

Useasti lauantain kovatehoisempi harjoitus/tai kilpailu ja sunnuntain pitkä lenkki rytmittävät mukavasti minun viikonloppuja. Sitten saa tietenkin nukkua päiväunet, kun siihen on mahdollisuus. Ja tehdä hyvää ruokaa. Vielä muutama vuosi sitten tälläinen oleilu ja hengailu oli minulle täysin vierasta, tai kun tarkemmin mietin niin on ollut aika harvinaista aina ennen Mikkeliin muuttoa. Kolmas tavoite, vikkelien jalkojen ja vihreiden muovikippojen lisäksi, on keksiä vielä jotain mielekkäämpää tekemistä vapaa-ajalle (töiden ja treenien ulkopuolelle).

Reipasta alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti