maanantai 24. helmikuuta 2014

Teivo Cup 22.2.2014

Perjantaina auton nokka kääntyi kohti Tamperetta. Ajelin Pajulahden kautta, koska halusin hyödyntää samalla automatkan hyvän nopeustreenin tekemiseen sisähallissa. Mikkelissä oli ainakin vielä viime viikolla tiet jäässä tai sohjossa. Nyt on luvattu plussakeliä usealle päivälle, joten eiköhän tiet ala siitä sulaan. Mukavasti katkasee ajomatkaa Tampereelle, kun poikkeaa vähän treenaamassa. Verryttelin ulkona noin 6km, ja siihen päälle tein liikkuvuus ja koordinaatioharjoituksia hallissa. Sitten juoksin nopeusvetoja kävelypalautuksella. Yritin juosta lujaa, mutta rennosti että olisin seuraavana päivänä iskussa. Hölkkäilin päälle pari kilsaa loppuverryttelyksi ennen kuin jatkoin matkaa Valkeakoskelle Hannan ja Akin tykö. Pikkumies piti komentoa, ja oli taas kasvanut kahden kuukauden aikana.

Lauantaiaamuna tein lyhyen aamuverryttelyn. Sain houkuteltua Hannan mukaan :) Toivon mukaan kokemus oli positiivinen märästä lumesta ja vesisateesta huolimatta. Teivo Cupin startti oli klo 12. Sitä ennen verryttelin lisää - juoksin noin 6km, liikkuvuutta ja nopeusvetoja. Jalat tuntu vähän kankeilta alkuun. Se on kumma, kun jalat alkaa vasta toimiin kun kiskasee nopeusvetoja ja ottaa trikoille. Olen huomannut, että "paksuilla" hiihtohousuilla ei kannata juosta. Ne kiristää persuksista. Kilpailu lähti käyntiin pehmeällä, loskaisella alustalla. Tuntui että Ice Bugit uppos ja pyöri siinä sohjossa. Ensimmäinen kilsa taittui n. 4.05, ja mietin että ei muuten kulje. Toinen kilsa mentiin osittain loivaan alamäkeen, ja yritin saada siitä vauhtia. Juoksua alkoi tuntua paremmalta. Noin kolmeen kilometriin tuntui hyvältä. Sen jälkeen puskettiin taas ylämäkeen, ja pahalta se tuntui niinkuin pitääkin. Olin naisten sarjassa neljäs. Kun pääsin maaliin, niin lähdin samantien verryttelylle. Olin tyytyväinen juoksuun, vaikka aika painui 20.29 (4.06 min/km), mutta pehmeä alusta vaikuttaa yllättävän paljon.

Harjoittelin viime viikolla jo normaaliin tapaan. Keskiviikkona tein reippaan VK-harjoituksen ulkona. Tiet olivat osittain jäistä sohjoa, mikä hieman hidasti menoa. Mutta eipä ärsyttänyt yhtään, päinvastoin tiellä oleva hiekka ja jää narskui pitävien tossujen alla. Olotila on aivan eri kuin viime kuussa. Pistää oikein ihmettelemään että mikä siinä tammikuussa aina tökkii? Tuntuu, että juoksu kulkee taas, ja saan uutta "draivia" lisääntyvästä valosta. Minun etelän reissu tulee ihan kohta. Kesän kilpailut odottavat. Nyt pää kylmänä innostuksen keskellä - on taas kotoisa olo :)

Noin kahden kilometrin kohdalla menossa. (kuva: http://teivostayers.blogspot.fi/)


      
Jälkiverryttelyä jokunen kilsa.. (kuva: http://teivostayers.blogspot.fi/)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti